Lipno nad Vltavou

13.10.2010 17:10

Tak víkend se vyvedl nad očekávání pěkně... cesta sice byla úmorná, víc jsme stáli ve frontách než jsme jeli... ale zbytek byl ve znamení parádního počasí a nekonečné zábavy.... V pátek jsme zašli na luxusní pizzu do nedalekého hotýlku a pak už padli do postelí, abychom byli připravení na sobotu... Vyrazili jsme hned po snídani na prohlídku okolí... děti prolezly všecka místní hřišťata, pak jsme si půjčili elektročlun a vyrazili na Lipenskou přehradu... z poklidné plavby se vyklubal boj o holý život, naštěstí né náš, byli jsme v roli záchranářů (což se nám později vrátilo ve formě mimořádného bonusu v půjčovně...). Pavel zachránil trojici "doktorek" na plachetnici, které se né a né dostat proti větru do přístavu.... za záchranu jsme nakonec dostali půjčení člunu zdarma a také nám přislíbili půjčení kol pro celou rodinu... Po návratu z vody si děti zaskákaly na nafukovací trampolíně a potom už nás hlad "zahnal"  na výborný oběd, který jsme si dali venku na terase, tak krásně svítilo sluníčko, že se dalo sedět venku!!! Kousek od restaurace byla bobová dráha, takže hurá uležet oběd na boby... :o)). Po naklepání zadků jsme šli ještě pouštet draka a když se začalo stmívat , vyrazili jsme do aquaparku. Ten mají postavený na břehu přehrady, takže jsem z teplé výřivky koukala prosklenou stěnou jak zapadá sluníčko do přehrady.... no romantika jako prase... :o)) .
Nedělní ráno bylo v mlžném oparu, z kterého probleskávalo sluníčko... okolí bylo bílé od jinovatky... krása...

Opět jsme vyrazili brzy na vydatnou snídani, abychom si z krásné neděle užili co nejvíc.... Půjčili jsme si přislíbená kola a vydali se po cyklostezce podél Lipna. Matěj se rozhodl pro vlastní pohon a po počáteční nejistotě (a pro mě nepochopitelném střemhlavém sjezdu do dvoumetrového příkopu po hlavě) se z něj záhy vyklubal zdatný cyklista.... :o)). Okolí je opravdu nádherné a chvílemi jsme si připadali jak u moře... v poledne jsme odevzdali kola a ještě zašli na bobovku, to bavilo děti asi ze všeho nejvíc. Ještě bylo hned u hotelu lanové centrum, ale bylo bohužel po sezóně, tak bylo zavřené.... Dali jsme si pozdní oběd, sbalili tašky a vyrazili k domovu... Cesta zpět už nebyla tak hrozná, dokonce jsme objevili ještě spoustu zajímavých míst (při neplánovaných objížďkách... :o))
Takže celkově víkend i místo naprosto super, nicméně nám na hlavní sezónu nebylo doporučeno přijet, bývá tam dost našlápnuto cizinci... každopádně květen, nebo září tam musí být opravdu nádherně. Určitě se sem vrátíme na delší dobu....
Fotky jsou k nahlédnutí na mlynarka1.rajce.idnes.cz/Vikend_na_Lipne/

—————

Zpět