Budapešť 26.-28.11.2010

29.11.2010 18:52

Tak jsme vyrazili na opožděnou svatební cestu a aby se to nezvrhlo, vzali jsme sebou Lenku "Kajmanku" a abychom se nenudili, střihli jsme si dvoudenní výstavu :o))))

Cesta z města byla pekelná... asi tři hodiny jsme stáli v zácpě na dálnici, kvůli bouračce před Brnem, takže příjezd na místo se protáhl a tak nedošlo na plánovanou večerní romantickou procházku po vánočně vyzdobené Budapešti....  navíc začalo pršet a pak i sněžit, takže útulný teplý apartmán s TV bednou (a vtipným místním programem) a sklenicí (pekelně drahého na benzínce v Rakousku pořízeného!) vína to jistil... :o) No a pak už byla najednou sobota... venku všude bílo (ti co volili tenisky opravdu prohloupili... :-))), místo na venčení kolem hotelu veškeré žádné, takže procházka městem se nakonec uskutečnila... leč nebyla ani večerní natož romantická... :-//. Po vydatné snídani jsme vyrazili směr výstaviště, kde jsme měli poměrně dost času, který se vzhledem k absenci místní měny (a tudíž nemožnosti zakoupit jakýkoliv občerstvovací materiál...) , zdál být ve finále až krutě vleklý....  No ale holky mi to vynahradily... Poppynka získala svého prvního CACIBa a Fešn se prvně blýskla ve třídě "Bébi" a dostala ohodnocení Nagyon ígéretes... :o))). Tak jsme si spolu ještě zaběhaly o BIS Bébi, to už ovšem bez viditelného úspěchu.... ovšem myslím, že jsme byly obě rády, že jsme tu "masovku" ve zdraví přežily... :o))

Za odměnu nám Pavel pořídil večerní vyhlídkovou plavbu po Dunaji s večeří a živou hudbou.... !!! To byl mazec! Jídla hordy a bylo fakt vynikající (studený i teplý bufet, pak sladká tabule a nakonec ovoce a zeleninka...), muzika alá Eva a Vašek taky dobrá a nejlepší byli spolunářečníci, kteří to teda na parketu skvěle rozbalili a my jen s plnýma pusama zírali.... na rajčeti  https://mlynarka1.rajce.idnes.cz/Budapest_26.-28.11._2010/  ke shlédnutí jak foto tak i krátké video... Večer rychle utekl a musím říct , že noční Budapešť je skrz zapařené okýnko a s plným břuchem fakt nádherná... :o))))))))))

V neděli už se vstávalo hůř... vzhledem k pozdějšímu ulehnutí, dřívějšímu vstávání, kompletnímu balení a venkovnímu pršení... fakt nic moc... A tak znovu hurá na výstaviště, tentokrát běhala jen Poppynka, dostala CACe a paní rozhodčí teda asi moc neokouzlila, protože jí upřela res.CACIBa, ale tak asi z toho nezfialovíme, že... :-))), Fifinka odpočívala v domečku (prý jednou stačilo...) No a pak už hurá směr Čechy krásné, Čechy mé...

Závěrem.... 
Myslím, že mise byla úspěšná... 
Město tedy trochu zklamalo, jako "Malou Paříž" bych ho asi neoznačila... všude dost špíny, staré omlácené domy a památek tedy poskrovnu a vždy se zásahem "současného realismu"... tak nějak se tu zastavil čas zhruba v osmdesátých letech (trolejbusy Ikarusy - fakt síla!) .... škoda... 
Ovšem "pracovně" se zadařilo nejen nám, ale i Lence s Nelinkou, na to se můžete kouknou u nich na stránkách www.smooth-collie.cz/bela/novinky_2010.html a také spolubojovníkům Suvákovým (www.collies.sk/) , s kterými jsem se moc ráda osobně seznámila a Peterovi chci tímto ještě jednou moc poděkovat za zachycení Fifinčina prvního "boje s výstavním vodítkem" :o).

Nakonec ale musím samozřejmě moc poděkovat Pavlovi, že to s námi celé absolvoval, protože jak jste jistě pochopili, úplně dobrovolné to z jeho strany nebylo a o svatební cestu opravdu nešlo... :o))) Jen nevím na co ho nalákám příště... :o)))


A tohle je Fifinčin prozatimní názor na výstavy... :o))

 

—————

Zpět